Ezúton értesítjük önöket, hogy településükön lakossági tüdőszűrésttartunk. A szűrés időpontja:

2019. március 25-29. (hétfő-péntek) 0915 – 1315

A szűrés helyszíne:   Közösségi Ház (Petőfi út 14.) melletti téren, a szűrőbuszban

A tüdőszűrő vizsgálat, a jelenleg érvényben lévő és vonatkozó jogszabály értelmében, 40 éves kor felett, évente egyszer ingyenes. 40 éves kor alatt (munkaköri, szakmai, higiéniás, alkalmassági orvosi vizsgálat keretében) a tüdőszűrés térítésköteles.

Díja: 1.700.-Ft, melyről számlát állítunk ki, ami egyben a szűrésen való megjelenés igazolása is.

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetőleg tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak. Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkor (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés.

A szűrést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Semmelweis Tagkórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó, digitális röntgenkészülékkel felszerelt szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel, adategyeztetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltözőrész és a röntgenfelvételi fülke is. Így a szűrés kulturált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.

Az Önök érdekében, az Önök szolgálatában:

      a szűrőbusz dolgozói