Kedvezményezett neve: Halmaj Községi Önkormányzat

Projekt címe: Család- és Gyermekjóléti Szolgálat fejlesztése Halmaj Községben

Támogatás összege: 64 914 653 Ft

Támogatás intenzitás: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. augusztus 31.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00038

Projekt bemutatása:

A projekt elsődleges célja, hogy az ellátottak számára hozzáférhetővé váljon – a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező – Család- és Gyermekjóléti Szolgálat. Ennek elérése érdekében a Halmaj Községi Önkormányzat Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának áthelyezése történik egy az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanba. Mely jelenleg a Halmaji Közös Önkormányzati Hivatal épületében található, ahol a szolgálat számára kizárólag egy 20 négyzetméter alapterületű irodahelyiség biztosított. Ezen a helyszínen nem lehetséges az ellátásban részesülők számára szabadidő hasznos eltöltése, közösségi programokon, előadásokon való részvétel.

Az új helyszínen, – mely a Halmaj, Fő út 15. (Hrsz.:255/1) alatt található – a fenti hiányosságok orvosolhatók. A létesítmény a település centrumában helyezkedik el közvetlenül a Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola mellett. Megközelítése könnyű, közvetlen környezete igényes, rendezett és parkosított. A támogatási kérelemben az említett ingatlan felújítása, korszerűsítése, átalakítása, továbbá a szükséges eszközök, bútorok berendezések beszerzése történik. A beruházás a fejlesztendő épület földszinti részét érinti, itt kívánunk kialakítani minden az ellátást szolgáló helyiséget. A Család- és Gyermekjóléti szolgált új helyszínén projektarányos akadálymentesítés valósul meg. A fejlesztés során családbarát funkció (játszósarok) elhelyezése, kerékpár támaszok és tárolók kiépítése, jogszabályokban kötelezően előírt számú parkoló, illetve akadálymentes parkoló férőhely létesítése, megújuló energiaforrások (napelemes rendszer az energiaigény csökkentése érdekében) kialakítása valósul meg.

A projekt célja Halmaj Község Család-és Gyermekjóléti Szolgálat fejlesztése. A projekt eredményeként megfelelően felszerelt és korszerű Család- és Gyermekjóléti Szolgálat áll a község lakosainak rendelkezésére. A beruházás mindenképpen hozzájárul a település fejlődési tendenciájához, hiszen az ellátottak minőségi alapellátásban részesülnek, ez által javul a testi-lelki-mentális állapotuk. A projekt segítségével a gyermekjóléti alapellátások fejlesztése valósul meg, mellyel nő az ellátottak elégedettségi szintje, javul a dolgozók komfort érzete.

A kedvezményezett, Halmaj Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül, a Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése tárgyú felhíváson TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00038 azonosítószámmal nyert 64,91 millió forint támogatást.