KÜLTERÜLETI HELYI KÖZÚTFEJLESZTÉS ÉS GÉPBESZERZÉS HALMAJ, ASZALÓ ÉS FELSŐDOBSZA KÖZSÉGEKBEN

Kedvezményezett neve:

Halmaj Községi Önkormányzat konzorciumvezető

Aszaló Község Önkormányzata konzorciumi tag

Felsődobsza Község Önkormányzat konzorciumi tag

Pályázati felhívás neve:

Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

Felhívás kódszáma:

VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

Projekt címe:

Külterületi helyi közútfejlesztés és gépbeszerzés Halmaj, Aszaló és Felsődobsza községekben

Projekt azonosító száma:

1826165489

Szerződött támogatás összege:

Halmaj Községi Önkormányzat: 46.274.480 Ft

Aszaló Község Önkormányzata: 50.645.492 Ft

Felsődobsza Község Önkormányzat: 9.078.912 Ft

Szerződött támogatás összege (módosított):

Halmaj Községi Önkormányzat: 5.427.236 Ft

Aszaló Község Önkormányzata: 4.441.126 Ft

Felsődobsza Község Önkormányzat:8.204.200 Ft

A támogatás mértéke:

95%

PROJEKT BEMUTATÁSA

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztését, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítását, és a földrajzi mobilitás elősegítését.

A megvalósuló pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése, a földrajzi mobilitás elősegítése, ezeken keresztül a térség gazdaságának fejlesztése.

A beruházás során Halmaj és Aszaló településeket érintő multifunkciós (azaz gazdasági-, összekötő-) út fejlesztése történik mintegy 3 km hosszan. Az út a teljes tervezési szakaszon 3,00 m burkolatszélességgel épül, két oldalon 10 cm vastag 2,00-2,00 m széles padkával, így az út koronaszélessége 7,00 m. Felsődobsza gépbeszerzés vonatkozásában csatlakozik a két településhez így jelen pályázat keretén belül 1 db 95 LE erőgép, tolólap, emelő, szárzúzó, ágaprító, sószóró is beszerzésre kerül.

A Halmaj, Aszaló és Felsődobsza települések által alkotott konzorciumi formában megvalósuló fejlesztés eredményeképpen javul a térség infrastruktúrája, az utak járhatóságának biztosításával nemcsak a lakosság, hanem a helyi vállalkozások járművei is zavartalanul tudnak közlekedni, így biztosítva stabil és hosszú távú eredményes működésüket, fejlődésüket és munkahely megtartó képességüket.

Módosított szakmai tartalom:

A projektkiválasztási szakaszt követően a 2017-ben benyújtott projektet 2019-ben tudtuk megkezdeni. Az elmúlt években az építőipari anyagárak és munkadíjak árai meredeken emelkedtek a világkereskedelmi folyamatok és a koronavírus okozta járványhelyzet következményeként. Mindez a projekt részét képező külterületi út megépítésének ellehetetlenüléséhez vezetett.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2019. december 31. (módosítás: 2020. december 31.)

A projekt tényleges befejezési dátuma:

2021. május 21.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap hozzájárulásával valósult meg.

https://ec.europa.eu/agriculture/