MULTIFUNKCIÓS ÚT FEJLESZTÉSE ÉS GÉPBESZERZÉS HALMAJ, ASZALÓ ÉS FELSŐDOBSZA KONZORCIUMI TAGSÁGÁBAN

Kedvezményezett neve: Halmaj Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve: Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

Felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

Projekt címe: Külterületi helyi közútfejlesztés és gépbeszerzés Halmaj, Aszaló és Felsődobsza községekben

Projekt azonosító száma: 1826165489

Szerződött támogatás összege: 46,27 millió forint

A támogatás mértéke: 95%

PROJEKT BEMUTATÁSA

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztését, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javítását, és a földrajzi mobilitás elősegítését. A megvalósuló pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének fejlesztése, a földrajzi mobilitás elősegítése, ezeken keresztül a térség gazdaságának fejlesztése. A most megkezdődő beruházás során Halmaj és Aszaló településeket érintő multifunkciós (azaz gazdasági-, összekötő-) út fejlesztése történik mintegy 3 km hosszan. Az út a teljes tervezési szakaszon 3,00 m burkolatszélességgel épül, két oldalon 10 cm vastag 2,00-2,00 m széles padkával, így az út koronaszélessége 7,00 m. Felsődobsza gépbeszerzés vonatkozásában csatlakozik a két településhez így jelen pályázat keretén belül 1 db 95 LE erőgép, tolólap, emelő, szárzúzó, ágaprító, sószóró is beszerzésre kerül.

A Halmaj, Aszaló és Felsődobsza települések által alkotott konzorciumi formában megvalósuló fejlesztés eredményeképpen javul a térség infrastruktúrája, az utak járhatóságának biztosításával nemcsak a lakosság, hanem a helyi vállalkozások járművei is zavartalanul tudnak közlekedni, így biztosítva stabil és hosszú távú eredményes működésüket, fejlődésüket és munkahely megtartó képességüket.