Halmaj község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 20 km távolságra, a Szlovák határhoz vezető 3-as főközlekedési út mellett fekszik.

A több mint 750 éves falunk lakói szorgalmas, tenni akaró, az új és a fejlődés iránt nyitott, vállalkozásbarát, vendégszerető emberek.

Az Önkormányzat vezetésének átgondolt, célirányos gazdaságpolitikájának eredményeként a településünk dinamikusan fejlődik, népessége növekszik. A teljes mértékben közművesített településünkön egyre fejlettebb intézmény-és szolgáltatási hálózat biztosítja a lakók komfortérzetét, kényelmét.

Büszkék vagyunk a helyi vállalkozásokkal és lakókkal közösen megvalósított eredményeinkre, melyek településünk jó hírét keltik a világ bármely területén:

– Így a település valamennyi családja által elérhető kábel TV hálózaton keresztül működő internetes hálózatrendszerre, IP telefonra.

– Az általános iskolánk magas színvonalú oktatási rendszerén belül:

  • A számítástechnikai oktató rendszerünkre, mely az iskolások számítástechnikai ismeretének megszerzését, illetve a lakók körében a számítástechnikai kultúra elterjedését biztosítja. Ehhez nagy mértékben hozzájárult az Európai Uniótól elnyert kb. 35 millió forintos informatikai fejlesztés, melynek kapcsán komplett, vadonatúj rendszer épült ki, jóval túlszárnyalva az azt, megelőzőt.
  • A kiemelt idegennyelv-oktatás színvonalára, mely a végzett diákjaink Európában, és a világban való eligazodását segíti.
  • Az aktív diáksportra.
  • Az alapfokú művészeti oktatásra.

– A településünk megjelenését emelő intézmények, műemlék és egyéb épület felújításainkra, úthálózat fejlesztéseinkre, a helyi lakosság és az idelátogatókkal való tudatos foglalkozásainkra, az emberekkel való törődéseinkre.

További információk Halmajról

Viszontlátásra Halmajon!